חשיבה יצירתית אינו עניין של מותרות יותר. עולם התעסוקה מחייב אותנו לחשוב באופן יצירתי בכדי להצליח, לפתח מיומנויות ולשמור על עצמינו גם מפני שחיקה. מתוך מחקרים עולה, כי 60% מהמנהלים מאמינים כי תכונת האופי החשובה ביותר של מנהיגים הינה יצירתיות. אבל גם אם אנחנו לא מנהלים או מנהיגים הדרך שלנו להצלחה טמונה ביכולת שלנו לפעולה באופן יצירתי.
בפוסט הבא אציין 5 דרכים בהם ניתן להתחיל לפתח חשיבה יצירתית עם כמה דוגמאות מהשטח:
הפסיקו לחשוב על ה"איך" – הרבה פעמים כשעולה במחשבותינו רעיון אנחנו מתחילים לפסול אותו ובמקום לעסוק בפיתוח שלו אנחנו עסוקים לבחון האם הוא אפשרי או לא. לפני כ-9 שנים אחי ואני ישבו עם עוד כמה חברים וחשבנו כיצד נוכל להשיק ממשק שיחבר באופן ישיר בין נהגי מוניות לבין נוסעים ללא תחנת מוניות. אבל עסקנו הרבה ב"איך" אותם נהגים ישתמשו במכשיר הזה, והמשכנו לחשוב איזה מכשיר פיסי נרצה להכניס למונית שלהם. הממשק כבר היה מוכן – אבל בגלל שהתייחסנו כל הזמן למגבלות לא יכולנו לחשוב מחוץ לקופסא. כחודשיים לאחר מכן הושקה GETT.
לחבר בין עולמות ולאפשר לאחרים להתחבר אליהם גם – בכדי להתחיל לפתח חשיבה יצירתית אנחנו צריכים להתחיל לחשוב על חיבור בין עולמות תוכן שונים. באמצעות החיבור אנחנו מגיעים לתוצר חדש. בהמשך לדוגמא הקודמת: אילו היינו חושבים לבנות את כל הממשק המשתמש באפליקציה שמחוברת למכשיר הטלפוני של הנהגים, ובכך מייתרים את מסופון ברכב היינו יוצרים מוצר חדש.
תתחילו לטעות – לאורך השנים המערכות החינוכיות ואקדמיות מעודדות אותנו למצוינות. ומצוינות בהרבה מובנים אומר גם "אפס טעויות". אך בכדי לפתח חשיבה יצירתית אנחנו צריכים להתחיל לאפשר לעצמינו לטעות. כאשר ניגשים לעסוק בתחום חדש, לא משנה עם מדובר ביצירה בחומר פיסי או וירטואלי ברור שתהיינה טעויות. בכדי שנוכל לאפשר לעצמינו לטעות הרשו לעצמכם מרחב זמן בכדי לטעויות האלו. יהיו מוכנים לקבל את הטעויות באהבה. משם רק אפשר להשתפר. בשנים האחרונות בהם יצרתי עשרות מוצרים חדשים בתחום העיצוב כל תהליך יצירה של מוצר מתחיל בבניית אב-טיפוס, גם האב טיפוס עבר תהליכי פיתוח ומספר פעמים אף השתנה.
הקשיבו לסביבה – אבל לא רק לסביבה הקרובה שלכם – הנקודה הזו מעט מורכבת. נכון שהכי נוח לנו לפנות אל אלו הקרובים אלינו, אבל אם לפעמים הם אלו שמונעים מאתנו התפתחות. ולא בגלל שיש להם כוונות זדון, להיפך. בגלל שהם דואגים שלא נכשל. ולכן, כאשר שיש לנו רעיונות חדשים, צאו החוצה, שתפו את כל מי שאתם יכולים, קבלו כמו שיותר תגובות, ופידבקים, תחליטו אילו עצות אתם מאמצים ואילו לא. לפעמים גם תשמעו ביקורת או ביקורת בונה – יהיו עדינים עם עצמכם. תהליך היצירה לוקח לפעמים יותר זמן. זה הוא סוג של מסע.
כך גם אני התחלתי לפני כשנה, כאשר פתחתי את הסטודיו, לאחר שנתיים שבהם עבדתי בעיצוב בבטון, החברים הקרובים אהבו ופרגנו ויום אחד פתחתי את קבוצת הפייסבוק "משוגעים על עיצוב בבטון" התחלתי לקבל הרבה פידבקים על העבודות והסדנאות והעסק התחיל להתפתח לכיוונים חדשים.
5. הכי חשוב – תהנו מתהליך היצירה! לפעמים אנחנו לוקחים את עצמינו יותר מאד ברצינות. או יותר נכון, ברצינות יתרה. הרשו לעצמכם לשחק עם רעיונות, לקחת הפסקה בין לבין, להתחיל מספר רעיונות במקביל, לשלב ביניהן. לקחת אוויר לנשימה לא הכל חייב לקרות כאן ועכשיו. לפעמים צריך יותר זמן בכדי שרעיון יבשיל, שהוא יקבל צורה, הקשר וגימור נכון.
Коментарі