הרעיונות הכי שווים לפעילויות גיבוש לארגון
ולמה בכלל צריך ימי גיבוש לעובדים?
השוק העבודה השתנה עד מאד בשנים אחרונות במיוחד לאחר תקופת הקורונה. עולם העבודה הפך להיות הרבה יותר היברידי, ויחד עם כל הייתרונות הקיימים במודל עבודה היברדי, הוא מייצר אתגרים לא פשוטים בשימור עובדים לטווח ארוך ויצירת תרבות ארגונית.
בשוק העבודה של זמננו, ארגונים, חברות ועסקים, בכל ענפי הפעילות, שמים דגש רב על המשאב האנושי ומשקיעים הרבה זמן, כסף ומחשבה, כדי לארגן לעובדים ולמנהלים פעילויות גיבוש מיוחדות, מהנות ובלתי נשכחות.
לימי גיבוש איכותיים יש השפעה ארוכת טווח.
הם משפרים ומייעלים מאוד את עבודת הצוותים והתקשורת הבין אישית בארגון, מחזקים את תחושת השייכות של העובדים, מגבירים את המוטיבציה ולבסוף גם מונעים תחלופה בכוח האדם ומשליכים ישירות על ההצלחה של הארגון.
על מנת שתצליחו להשיג את היתרונות הרבים הגלומים בעריכת ימי גיבוש, ריכזנו במיוחד עבורכם רעיונות מומלצים ושווים של פעילויות גיבוש מהנות, יצירתיות, מאתגרות ומקוריות, שכל אחד ירצה להשתתף בהן, בעלות ערך מוסף משמעותי וחשוב לארגון, לעובדים ולמנהלים.
מדוע בכלל חשוב שכל ארגון יקפיד לעשות פעילויות וימי גיבוש לעובדים?
מניעת שחיקת ושבירת שגרה
פעילויות גיבוש הן דרך מצוינת לשבור את שגרת היומיום הרגילה, למנוע שחיקה של העובדים והמנהלים ולגרום להם לשוב למקום העבודה עם כוחות מחודשים.
בין אם מדובר על פעילויות גיבוש לקיץ או פעילויות גיבוש לחורף, זוהי הזדמנות טובה לפנק את העובדים ולאפשר להם להתרענן ולהתרכז בפעילות מהנה, מעשירה ותורמת.
חיזוק המוטיבציה ותחושת המחויבות לארגון.
פעילויות גיבוש כיפיות ויצירתיות, ומושקעות מגדילות את שביעות הרצון של העובדים ממקום עבודתם, מחזקות את מחויבותם לארגון ומעודדות אותם להשקיע יותר בתפקיד, בלקוחות ולתרום למען הצלחת הארגון כולו. כמו כן, תחושת המעורבות והשייכות לארגון גורמת לעובדים להיות הרבה יותר פרודוקטיביים ויצרנים בביצוע תפקידם ביום יום.
יצירת הווי חברתי
זוכרים בשעבר היינו מקבלים מכתבים ממשאבי האנוש חתומים מטה "באהבה משפחת...", קיום רוב העובדים מבינים כי הארגון שבו אנחנו עובדים בו הוא לא "משפחה". הרצון של ארגונים אולי הוא להגביר את תחושת השייכות של העובדים כפי שהייתה בדורות הקודמים. בסופו של יום שני הצדדים ירוויחו מכך.
פעילויות גיבוש חברתיות מחזקות את הקשרים החברתיים בין העובדים, עוזרות לבנות ולגבש צוותים חדשים ומגבירות את תחושת האינטימיות והגברת האמון ושיתוף הפעולה בין כל חלקי הארגון. בצורה זו, ניתן לייעל משמעותית את תהליכי העבודה, עבודת הצוות, התקשורת ולהעלות משמעותית את התפוקה היומיומית של הארגון.
חיזוק הקשר בין העובדים לארגון.
השקעה ברווחת העובדים וארגון של ימי גיבוש חברתיים היא דרך טובה ויעילה להראות לעובדים את מידת ההערכה והאכפתיות שרוכשים להם ברמה האישית בלי קשר לתפקוד המקצועי השוטף, לבנות מערכת יחסים המבוססת על אמון ולהעביר את המסר שהם נכס חשוב וחיוני לפעילות הארגונית.
פיתוח מיומנויות חדשות. פעילויות גיבוש יצירתיות ומקוריות כמו DIYוסדנאות יצירה, מאפשרות לעובדים להתנסות במשהו מיוחד ושונה, שאולי לא היו זוכים לעשות בעצמם. זוהי גם דרך מעולה להקנות למשתתפים מיומנויות, להוציא אותם מאזור הנוחות, לאפשר להם לבטא את היכולות האישיות, לחוות וליהנות מפעילות יוצאת דופן לפתח חשיבה יצירתית ויוצאת דופן.
רעיונות שווים לפעילויות גיבוש מומלצות
סדנאות יצירה. הזדמנות נפלאה לפתח את החשיבה היצירתית של עובדי ומנהלי הארגון, לבנות צוותים חדשים או לחזק את עבודת הצוותים הקיימים ולתרום לגיבוש החברתי באופן כללי. במסגרת סדנאות היצירה החווייתיות והמעשירות, בהן יוצרים ומפתחים המשתתפים מוצרים חדשים, שמים דגש מרכזי על פיתוח חשיבה יצירתית, קבלת החלטות משותפות, עבודת צוות, חיזוק התקשורת הבין אישית, דינמיקה קבוצתית והקניית מיומנויות ארגוניות וחברתיות חדשניות.
אנו מתמחים בסדנאות יצירה לארוגנים ועסקים בהן נעשה שימוש בחומרי גלם מיוחדים, מעניינים ומאתגרים, כגון בטון, עץ, ברזל וצמיגים, כאשר חשוב לבחור את סוג הסדנה לפי מספר המשתתפים והמטרות אותן רוצה הארגון להשיג.
ערכות יצירה (DIY). פתרון מהנה, יצירתי ומרגיע לפעילות שניתן לעשות, בקלות ובמהירות, בתחומי הארגון או בכל מקום אחר ולחסוך בזמן ובמשאבים. ערכות יצירה הן כלי נהדר ויעיל לפיתוח חשיבה יצירתית אצל המשתתפים. אנו משווקים מגוון רחב של ערכות יצירה חווייתיות ועשירות, המתאימות לכל העובדים וכוללות הסברים מקיפים ומפורטים, לשימוש פשוט ונוח. כמו כן, ערכות יצירה (DIY – Do It Your Self) יכולות להיות פעילות בפני עצמה או כתוספת כיפית, מעשירה ומגוונת של ימי גיבוש או פעילויות גיבוש לחורף, כאשר המשתתפים זוכים לקחת איתם את שלל המוצרים הייחודיים שיצרו – שעון בטון, מנורת שולחן מעץ, מגש עץ עם עציץ בטון, מדף נדנדה ועוד.
משחקי חברה. פעילויות גיבוש אותן ניתן לארגן בקלות באופן עצמאי ואינן דורשות הרבה הכנה מוקדמת. ישנם סוגים רבים ושונים של משחקי חברה, אותם חשוב להתאים לאופי המשתתפים ולמטרות אותן רוצים להשיג. כך לדוגמה, ניתן לבחור במשחקי מחשבה, תכנון אסטרטגיה, משחק תפקידים, פתרון חידות ועוד. את משחקי החברה ניתן לקיים במקום חיצוני או במקום העבודה עצמו והם יכולים להיות כפעילות נפרדת או להשתלב בתוך יום גיבוש מסוים.
פעילות אקסטרים אתגרית. פתרון מושלם למי שמחפש לעשות פעילות מגבשת, עוצמתית ולא רגילה. ניתן לארגן יום כיף בו יש משחקים ופעילויות תחרותיות ברמות אקסטרים שונות, כגון מלחמת פיינטבול (כדורי צבע) או משחק לייזר, קיר טיפוס, רכיבה על סוסים, רפטינג, חדרי בריחה, שיט בקיאקים, טיול ג'יפים וכל פעילות חווייתית אחרת שמביאה את המשתתפים לרמת אדרנלין גבוהה.
פעילות ספורטיבית. ישנו מבחר גדול של פעילויות גיבוש המשלבות משימות, תחרויות ומשחקי ספורט כיפים, לדוגמה רכיבה קבוצתית על אופניים, החלקה על הקרח, באולינג, משחק פוטבול, כדורסל, מירוץ שליחים וכל פעילות אחרת בה מזיזים את הגוף ומוציאים אנרגיה. זאת, כמובן בהתאמה לגילאים של העובדים והמנהלים והיכולות הגופניות שלהם.
סדנאות מנהלים פיתוח מוצרים. אם בעבר ארגונים היו הולכים לסדנאות אוכל במטרה לגבש צוותים כיום ניתן גם לשלב סדנאות יצירה המבוססות על Design Thinking המותאמות לצוותים של מנהלי מוצר. זו פעילות עם ערך מוסף, במהל מומלץ לחלק את העובדים לקבוצות קטנות ולתת להם להתחרות ביניהם על זמני ההכנה, איכות הביצועים, עמידה במשימות, שיתוף הפעולה בין חברי הצוות ועוד.
טיול בחיק הטבע. בארץ ישראל יש שפע של מקומות מומלצים בהם ניתן לעשות פעילויות גיבוש לקיץ ולכל עונות השנה. כך, ניתן לבקר באתרים היסטוריים חשובים, אתרי מורשת, לטייל ברגל בנחלים, לעשות טיול טרקטורונים בהרים, לעצור במקומות תצפית פסטורליים ועוד. ניתן גם לשלב במהלך הטיול משחקי משימות לפי צוותים, פיקניק משותף, ברביקיו, קייטרינג ועוד.
התנדבות בקהילה. פעילויות גיבוש המעניקות ערך מוסף, עוזרות לקהילה ונותנות הרבה סיפוק אישי והנאה למשתתפים. ניתן למצוא הרבה מאוד עמותות, מוסדות וארגונים ציבוריים הזקוקים לעזרה גם באופן חד פעמי. מדובר על התגייסות מבורכת של עובדי ומנהלי הארגון למען מטרה טובה, המגבשת אותם חברתית ומחזקת את הערכתם ושייכותם למקום העבודה. ניתן גם לשלב בין שתי פעילויות יצירה ו- DIY ותרומה של המוצרים אותם יצרו בסדנא כמו בפעילות "תורמים בכיף".
איך תוכלו לבחור את הפעילויות המתאימות והאפקטיביות ביותר לארגון?
התאימו את הפעילות לאופי העובדים, טווח הגילאים והיכולות הגופניות שלהם. חשוב שכל המשתתפים ייהנו מהפעילות ולכן הקפידו לבחור פעילות המתאימה לכולם, כגון הכנת ערכות יצירה, פעילויות יצירה, התנדבות בקהילה, סדנת צחוק, הרצאה מעניינת וכדומה.
התחשבו בתנאי מזג האוויר. פעילויות גיבוש לחורף, הנערכות במקומות פתוחים, תלויות במידה רבה בגשמים ולכן חשוב להכין מראש אופציה למקרה והפעילות לא תתקיים. כך גם לגבי פעילויות גיבוש לקיץ, כגון ימי ספורט, שלא יכולים לצאת לפועל אם יש עומס חום קיצוני.
התאימו את הפעילות להעדפות ולטעם הספציפי של המשתתפים. מומלץ מאוד לתכנן בצורה מסודרת וקפדנית ימי גיבוש וכן פעילויות גיבוש בארגון, כדי לעמוד במסגרת התקציב ולקלוע לטעם ולרצונות של המשתתפים. לכן, רצוי לבדוק באופן כללי עם העובדים והמנהלים איזה פעילויות הם מעדיפים ומה ממש לא באה בחשבון. בצורה זו, תוכלו להיות בטוחים כי הפעילות תשיג את המטרות, תעניק למשתתפים את ההנאה והחוויה ותצדיק את ההשקעה הכספית והמאמצים שהושקעו בהוצאתה לפועל.